Frågor & svar

FRÅGOR & SVAR

Här samlar vi efterhand svar på frågor som ofta dyker upp i samband med Sams behandling. Du är även naturligtvis även välkommen att kontakta oss per telefon om du vill ställa en fråga om behandlingen.

 

 

VANLIGA FRÅGOR

 

Q. Hur går behandlingen till och hur lång tid tar den?

Behandlingen föregås av ett kortare samtal med Sam, som med hjälp av sina erfarenheter inom kinesisk läkekonst oftast snabbt får en bild av din hälsostatus. Om behandlingen bedöms vara lämplig för dig inleder Sam med att tillreda ett klassiskt kinesiskt fotbad bestående av ett dussintal kinesiska läkeörter, speciellt utvalda just för dina behov. Under fotbadet, som tar ca 15-20 minuter, sitter du själv i lugn och ro och bara slappnar av, eller kanske läser en tidning. Fotbadet har många hälsomässiga fördelar varav en är att stimulera cirkulationen så att den efterföljande värmeakupunkturen blir mer effektiv.

 

Sedan följer den centrala behandlingen, värmeakupunkturen (moxa), som tar ca 30-40 minuter. Under den ligger du på en massagebänk avklädd på över- och underkropp. Sam arbetar med akupunkturpunkter över hela kroppen med värme från moxastaven, med akupressur (tryck med hand och fingrar) och glaskoppar. Ingen del i behandlingen innebär penetrering av huden. Sam använder inga nålar, endast värme och tryck. Efter färdig behandling får du ibland vila en stund i väntrummet innan du kan lämna mottagningen.

 

Q. Hur ska jag vara klädd?

Eftersom behandlingen innefattar fotbad bör du ha mjuka byxor som du kan dra upp ovan knäna utan att de sitter hårt åt. Under värmeakupunkturen tar du av dig kläderna men behåller underkläderna på. För kvinnor är det bra att ha en BH med knäppning bak.

 

Q. Används nålar under behandlingen?

Nej. I värmeskupunktur (moxa) används endast värmen från den upphettade moxastaven som aldrig vidrör huden. Behandlingen kompletteras vid behov även med glaskoppar och akupressur. Ingen del av behandlingen penetrerar huden.

 

Q. Vad skiljer värmeakupunktur (moxa) från akupunktur med nålar?

I moxa penetrerar man inte huden utan använder värmen och ångan från den upphettade moxastaven för att behandla akupunkturpunkter. Detta uppskattas av människor som upplever obehag inför tanken att bli stucken med nålar. Moxa är oftast en behaglig och värmande upplevelse som är minst lika effektiv, eftersom den utnyttjar värmens förmåga att tränga djupt in i huden och behandla akupunkturpunkterna på en större yta. Dessutom samverkar värmen med ångan från de traditionella kinesiska läkeörter som finns i moxastaven.

 

Q. Hur känns behandlingen?

De flesta upplever den som mycket behaglig. Man blir varm och avslappnad. Varken kopparna eller moxastaven gör ont. Om man har känslighet på vissa akupunkturpunkter kan det kännas när de utsätts för tryck. Men det är naturligtvis bara att säga ifrån om det skulle göra ont någonstans.

 

Q. Hur många behandlingar behöver jag och hur lång tid ska det vara mellan behandlingarna?

Hur många behandlingar du behöver är mycket individuellt. Om du har haft långvariga problem brukar det behövas ca 10 behandlingar för bästa resultat. Det är dock vanligt att patienter upplever resultat redan efter 1-3 behandlingar. Du bör vila en dag mellan behandlingarna, men det bör inte gå mer än tre dagar mellan dem.

 

Q. Kan jag göra något själv för att behandlingen ska bli mer effektiv?

Absolut! Se till att dricka mycket vatten (men inte en timme innan läggdags) och var rörlig utan att träna för mycket. När du lagar mat, undvik socker och använd bara rena ekologiska råvaror utan tillsatser. Ibland får du av Sam speciella recept på mat som du bör äta under och efter behandling. En munfull rött vin om dagen kan under vissa omständigheter vara gynnsamt. Om du har ett badkar kan det även vara bra om du tar regelbundna varma bad med havs- eller himalayasalt.

 

Q. Kan denna behandling hjälpa mig att bli frisk från mina besvär?

Enligt lagstiftning får vi varken marknadsföra eller lova saker som handlar om sjukdommar. Dessutom är varje individ så olika att det är svårt att utlova resultatsgarantier. Men hos vilken vårdgivare får du resultatsgarantier? Det bästa är om du själv bedömer dina framsteg efterhand som behandlingen fortskrider. Vissa berättar om positiva resultat redan efter den första behandlingen medan det för andra kan behöva 10 behandlingar eller mer.

 

Q. Är mottagningen rullstolsvänlig?

Ja, Det finns inga trappor eller svåra trösklar mellan gatuplan och behandlingsrum.

 

Q. Jag har svårt att ta mig till mottagningen. Kan Sam Mac komma till mig?

Ja, i vissa fall går det. Grundförutsättningen är följande:

- Minst en värmeakupunkturbehandling (moxa) till normalpris

- Om resan är inom 2,5 mil tillkommer reseersättning på 30 kr per mil

- Om resan är över 2,5 mil tillkommer reseersättning på 20 kr/mil samt 100 kr/restimme.

Kontakta oss för bedömning om det är möjligt i ditt fall!

 

Q. Kan Sam komma till vårt företag och ge behandling för de anställda?

Ja, det skulle upplevas som mycket praktiskt för era anställda. Grundförutsättningen är följande:

  • Minst 3 på varandra följande värmeakupunkturbehandlingar eller minst 6 st. kinesiska fotbad.
  • Om ert företag ligger inom 2,5 mil från Sams mottagning i Malmö utgår ingen reseersättning, annars tillkommer reseersättning på 30 kr/mil samt 100 kr/restimme.

Kontakta oss för bedömning om det är möjligt i ert fall!