Behandling

BEHANDLING

Värmeakupunktur och glaskoppning

 

Sams specialitet är värmeakupunktur, eller moxa, som är den internationella benämningen på denna akupunkturbehandling.

 

Istället för nålar använder Sam en uppvärmd stav som består av kinesiska örter. Staven hålls nära huden, utan att röra vid den, för att öppna upp kroppens akupunkturpunkter, som på detta sätt kan behandlas på en effektivt och mycket behagligt sätt.

 

I behandlingen används även traditionell kinesisk kroppsmassage och glaskoppar för att stimulera blodcirkulationen. Efter avslutad behandling, som pågår ca 40-50 minuter, känner sig de flesta människor behagligt avslappnade och fulla med nya energinivåer som varar hela dagen.

 

Klassiskt Kinesiskt fotbad

 

I den kinesiska läkekonsten används örtbaserade djupfotbad för att bl.a. stimulera cirkulationen. Detta är allt annat än de "vanliga" fotbad vi brukar använda i Sverige och som i handeln går att köpa i form av olika apparater.

 

I klassiska kinesiska fotbad står det ångande vattnet upp till knähöjd och innehåller en noga utvald blandning av traditionella örter, just för dina behov. Efter ca 20 minuter i fotbadet spelar det ingen roll om du känt dig frusen p.g.a. det kyliga vädret eller bara är en frusen person - värmen från det vitaliserande kinesiska fotbadet kommer att ha spridit sig till kroppens alla hörn och frambringar en känsla som från den varmaste sommardag!

 

Direkt efter fotbadet är det särskilt gynnsamt att göra en värmeakupunkturbehandling eftersom den då får en mycket högre effekt.

 

Nyhet! Varma örtomslag

Ytterligare en behaglig behandling som kompletterar fotbadet genom att applicera örter och värme på andra speciellt utvalda ställen på kroppen.